Rimbaut & Zn - Dendermondsesteenweg 114 - 9260 Schellebelle (België) tel : +32 9 369 08 43 - fax : +32 9 368 21 30 - BTW BE 0427 873 037 - info@rimbaut.be

Wij zijn lid van :

 

BUDDLEJA ARGUS VELVET

 

De Buddleja ARGUS® Velvet is een tweede nieuwe cultivar, binnen de familie van Buddleja's. Deze vlinderstruik heeft schitterende paarse bloemen. Het meest vernieuwende en unieke is dat deze Buddleja nauwelijks zaad maakt, en dus niet meer woekert. M.a.w. het is een niet-invasieve hybride, die zich in de siertuin of aanplanting niet ongewenst zal uitbreiden. De Buddleja ARGUS® Velvet is een forsere variant, met mooi buigende paarse bloempluimen. Net als de reeds bestaande Buddlejasoorten trekt de Buddleja ARGUS Velvet vlinders aan. Zo brengen ze leven in jouw tuin en vormen ze een ideale bron van diversiteit.

 

 

ONDERHOUD

 

De jaarlijkse snoei moet gebeuren in het voorjaar na de laatste vorstperiode. Men kan volledig terugsnoeien tot minimaal 15 cm of maximaal 40 cm boven de grond (kniehoogte). Een klein stukje van de tak van de vorige zomer blijft dus zitten. Dat loopt dan op de slapende ogen weer uit. Gesnoeide exemplaren van de Buddleja ARGUS® Velvet variëren tussen 1.25m en 1.75m hoogte.